Rólunk

Az Agri Kulti 2011 óta dolgozik olyan kutatás-fejlesztési projekteken és üzleti alapú modellek tervezésén és kivitelezésén, amelyek a kíméletes, fenntartható gazdálkodást, a mezőgazdasági biodiverzitás megőrzését, az élelmiszertermelés átláthatóságát – így a vidék-város kapcsolat újraértelmezését; a termelők és fogyasztók összekapcsolását helyezik a középpontba. Tevékenységünk spektruma hazi térségi agroökológiai kutatásokat, újgenerációs termelői piacok szervezését, teljes folyamatában átlátható élelmiszergyártó kisüzem és – hozzá tartozó Farmbistro-k – alapítását, saját fejlesztésű lekövethetőségi és minőségbiztosítási rendszer kialakítását, továbbá nemzetközi (H2020) kutatásokban való részvételt fog át az agro-food szegmens területén.

Hiszünk a valódi ízekben, a szezonalitásban, a csúcsminőségű hazai alapanyagokban és az egészséges ételekben. Hiszünk abban, hogy a teljes biztonság mellett a teljes lekövethetőség is megvalósítható az élelmiszer-értékláncban. Mindenek felett pedig hiszünk a gazdákban, és abban, hogy a magyar vidék képes ellátni magát és a városokat fenntartható módon és magas színvonalon.

A csapat

banner

BERTÉNYI GÁBOR

Pszichológus, környezetgazdász.

A budapesti Szimpla egyik alapítója. 2010-óta dolgozik város és vidék összehozásán: termelői piacokat nyitott vidéken és a fővárosban is, tanított fenntartható vidékfejlesztést az egyetemen. Társtulajdonosa a 2014-ben indult Házikónak, amely egyedülálló módszerrel és értékrenddel csatornázza be a hazai alapanyagokat a nagyvárosi gasztronómiába. Fenntartható és innovatív ténykedéséért a Házikó csapata 2016-ban Delfin-díjat kapott.

banner

KRÁLL ATTILA

Biológus, ökológus.

Az elmúlt 10 évben különböző természetvédelmi, kulturális örökségvédelmi és térségfejlesztési szervezeteknél ügyködött. Ebből az irányból lát rá leginkább a környezeti fenntarthatósággal és fenntartható vidékfejlesztéssel kapcsolatos ügyekre. Jelenleg az Agri Kulti szakértő munkatársa, leginkább elméleti oldalról segíti a Házikó működését. Nevéhez fűződik a Házikó jelenlegi minőségbiztosítási koncepciójának kimunkálása.

banner

SZALAI MIHÁLY

Az Agri Kulti egyik alapítója, 2011-2014 között a Nagymarosi Termelői Piac és a Szimpla Háztáji Piac fő gyakorlati kivitelező-szervezője és motorja: minden, ami praktikum és ráció. Jelenleg a Házikó társtulajdonosa és ügyvezetője. Ő rendelkezik a csapatból a legtöbb gyakorlati tapasztalattal a termelőkről, termékekről és piacokról.

banner

GYARMATI ORSOLYA

Személyiségelemző, újságíró

Húsz éve dolgozik a médiában. Írt számtalan beszédet és cikket, rendezett filmet, volt műsorvezető, újságíró, szerkesztő. A tévézés-rádiózás, valamint a nyomtatott és írott sajtózás után a HÁZIKÓ-nál kötött ki, mint kommunikációs vezető. Fő munkája a cég hitvallásának és tevékenységének minél szélesebb körben történő terjesztése, véleményformálás, valamint gondolatébresztő cikkek, anyagok, posztok írása.

banner

BOGNÁR BOTOND

Közgazdász

The writer of Házikó Group’s applications and tenders, furthermore the leader of the preparation for the Szécsény project. He graduated form from the Budapest University of Technology and Economics and obtained his Bachelor’s Degree (BSc) from International Business. At the moment he is studying at the Corvinus University of Budapest (MSc).