TRUE
Hüvelyesek a rövid ellátási láncokban és a városi konyhákban
Ebben a Horizon Europe projektben 2016 és 2021 között 10 európai országból 24 partner dolgozott együtt a fenntartható, hüvelyes-alapú gazdálkodási rendszerek, valamint az agro-feed és food láncok kutatásán és fejlesztésén.
Az Agri Kulti egy átfogó esettanulmánnyal vett részt a projektben, amely azt vizsgálta, hogyan lehet a hüvelyeseket újra bekapcsolni a rövid ellátási láncokba, illetve miként csatornázhatók be a hagyományos fajták a városi gasztronómiába.
Az ötéves munka során kis- és közepes gazdálkodók hagyományos magyar hüvelyesfajtákat termesztettek, amelyekből különleges receptek és ételek készültek. Ezeket a fogyasztók a városi gasztronómia sokszínű tereiben próbálhatták ki – a street foodtól a közétkeztetésen át a csúcséttermekig. Az esettanulmány munkáját a Növényi Diverzitás Központ génbankja is támogatta.
← Vissza a projektekhez