Fenntartható élelmiszer-rendszerek: posztmodern mezőgazdaság
Fenntartható élelmiszer-rendszerek: posztmodern mezőgazdaság
Kiemelt projektek
További projektek
Szimpla Termelői Piac
Balassagyarmat & Nagykürtös Kutatás
→
Video highlights
Partnereink
Az Agri Kulti célja város és vidék összekapcsolása olyan növény-, állat-, és emberbarát élelmiszer-rendszereken keresztül
Az Agri Kulti célja város és vidék összekapcsolása olyan növény-, állat-, és emberbarát élelmiszer-rendszereken keresztül, amelyek támogatják a kis- és közepes gazdaságok versenyképességét és lehetővé teszik, hogy a fogyasztók egészséges és fenntartható élelmiszerhez jussanak.
Kutatás-fejlesztési projektjeink fókuszában 2011 óta termelői piacok alapítása, Living Lab hálózatok működtetése, fenntarthatósági mérő- és döntéstámogató eszközök kidolgozása, valamint for-profit vállalkozások fejlesztése áll. Gyakorlati tapasztalatainkra támaszkodva aktívan részt veszünk nemzetközi együttműködésekben - elsősorban Horizon Europe programok keretében kapcsoljuk össze a helyi innovációkat nemzetközi tudással. Partnereink között szerepelnek európai kutatóintézetek, egyetemek, gazdálkodói közösségek, önkormányzatok, civil szervezetek és a fenntartható élelmiszerláncok más kulcsszereplői.
Csapatunk
Bertényi Gábor
CEO - Pszichológus, környezetgazdász
Az Agri Kulti alapítója és vezetője. A helyi forrás alapú gazdaságfejlesztés, a rövid ellátási láncok, a bioregionalitás és a fenntartható élelmiszer-rendszerek területein tevékenykedik 2010 óta, város és vidék kapcsolatának újraértelmezésén dolgozva. A kutatás és modell-alkotás nyomán for-profit vállalkozások létrehozásában is aktívan részt vesz.
Veér Zsófia
Projektvezető és kutató - Szociológus
Tanulmányait az ELTE szociológia képzésén, a connecticuti Trinity College-ban, majd a CEU Gender Studies szakán végezte. Jelenleg az Agri Kulti projektmenedzsere és kutatója, munkája során Horizon projektek (DIVINFOOD, LegumES) megvalósítását koordinálja és a kapcsolódó kutatásokat vezeti.
Králl Attila
Senior kutató - Biológus, ökológus
A kezdetektől az Agri Kulti kutatója és projektmenedzsere, a csapatot 2023 óta Finnországból erősíti, ahol PhD kutatásának tárgya a mainstream mezőgazdasági gyakorlatok negatív hatása az agrárterületek madárvilágára. Az AgriToolkit fejlesztésének és a vonatkozó LegumES projektfeladatok koordinátora.
Dr. Kuslits Béla
Kutató - Orvos, szociológus, környezetgazdász
PhD kutatásának témája fogyasztói preferenciák vizsgálata volt rövid ellátási láncokon belül. Kiemelt érdeklődési körei az ökoszisztéma szolgáltatások, fenntarthatósági hatástanulmányok és oktatási módszerek széles köre. 2023 óta Brüsszelből támogatja a munkánkat, elsősorban a KAP-hoz fűződő szakpolitikai tevékenységünk területén.
Németh Lívia
Projektvezető és kutató - Geográfus
Az ELTE Geográfus szakán végzett, majd Nagy-Britanniában cápavédelmi projektek keretén belül végzett kutatási munkát. 2021-től a nemzetközi Save Soil mozgalom magyarországi koordinátoraként a talajvédelem és a fenntartható mezőgazdaság témakörét vizsgálja. Az Agri Kulti talaj-fókuszú projektjeinek vezető koordinátora.
Dr. Szilágyi Alfréd
Kutató - Agrármérnök
2024-ben szerzett doktori fokozatot a MATE Környezettudományi Doktori Iskolájában. A Pallagvölgyi Biokert egyik alapítója, gazdálkodó, emellett aktívan segíti hazai szakmai civil szerveztek munkáját, tagja a Magyar Permakultúra Egyesületnek és támogató tagja a Magyar Agroökológiai Hálózatnak. A LegumES projektben résztvevő gazdálkodók koordinátora.
Pantali-Kovács Zsuzsa
Projektasszisztens
A Szegedi Tudományegyetemen végzett földrajz szakon. Az Agri Kulti korábbi for-profit projektjében, a Házikó Catering kulcsembereként dolgozott. Jelenleg az Agri Kulti pénzügyi adminisztrációs feladataiért felelős és projektasszisztensi feladatokat lát el.
Kutatási asszisztens
Szociológia szakon szerzett mesterdiplomát. A zsámboki Bolvári Biokert alapítója és tulajdonosa. Közvetlen tapasztalatokkal rendelkezik a fenntartható mezőgazdálkodás és a rövid ellátási láncok területén. Jelenleg a Legumes Hungary Living Lab koordinátora.
Horváth Júlia
Sajtó

Index: Házikó: minőségi háztájit a hipszter pocakokba

Egy Nap a Városban: Ebédeltél már bankfiókban?

Origo: Az éttermes csak mondja, de nem csinálja

M1: Kék bolygó

Virtuális konyhakert Episode 11

Nők Lapja

Magyar Konyha - Megtanít élni az elég jó konyha

Körforgásban podcast: Városba költözik a növénytermesztés

Life - Lehet egy hamburger hús nélkül isteni finom? De még mennyire!

Nosalty - „Tökéletesek nem lehetünk, de elég jók igen"

Fűszer és Lélek: Házikó, felelős gasztronómia

gasztronota.blog.hu - Gourmet fesztivál - tele hassal

HVG: “Ne hidd, hogy kicsit is látom a jövőt”

Magyarul tanulók: Házikó: összeköti a vidéket a nagyvárossal

Life: Legyen az ebéd a napod fénypontja! Négy hely, ahonnan egészséges finomságokat rendelhetsz

Origo: Fogalmunk sincs, hogy mit eszünk

Kisduna - BERT Inc.

Dining Guide: Terjedjen az ige! Házikó: kapocs a város és a vidék között

Klímainnovációs Közösség - Klímainnováció a Házikóban

Vidékjáró Gasztokalauz

Forbes: Indul a virtuális konyhakert

Számlázz.hu Műhely: gasztro-vállalkozóknak - 2016.10.27.

Forbes: Ami nekem tényleg jó, az a környezetnek is jó – a fenntarthatóság jegyében írt szakácskönyvet a romkocsma-alapító


RTL.hu - Falura költöztek, hogy a legjobb minőséget állítsák elő

Forbes: Tudd meg, mit eszel a Bartók Béla úton! Fenntartható bisztró és bankfiók nyílt

Piqniq - Tudatos étlaptervezés a fenntartható gazdálkodásért

ECOLIFE magazin - Házikó A TERMELŐI ÉTKEK KÖZVETÍTŐJE

Babramegy: Karácsonyi szakácskönyvajánló 2021

Egy nap a városban: A bisztró, aminél átláthatóbban nem működhet semmi - Házikó

Szeretlek Magyarország: Házikó: egyél finomat és hazait!

Millásreggeli - Növénytermesztés a városban?

Socialter: Le bio en Hongrie, "5% de la population s'y intéresse"

Index: Újra szexi lesz a vidéki élet

Origo: Elérhető cél a fenntarthatóság

A szendvicses, aki a tehenet is ismeri, amelyiknek a tejéből a vaj készült

radiocafe98.0

Forbes 2016 Május